Basta Nykvarn: 08 – 552 414 00 | Basta Väst: 033 - 26 12 00 info@basta.se

Stöd- och motivationsboende med möjlighet till tillnyktring

Basta Bryggan Fristad

Basta Bryggan Fristad är en enhet inom Basta Väst, belägen utanför Fristad i Borås kommun, Västra Götalands län. Bryggan ligger naturskönt med gångavstånd till sjön Ärtingen.

Verksamheten vänder sig till socialtjänsten samt andra aktörer inom området missbruk. Boendet
är till för vuxna missbrukare som befinner sig i
en situation där en korttidsvistelse för återhämtning, jourplacering eller vidare planering behövs. Verksamheten är tydligt separerad från den övriga verksamheten på Basta där total nolltolerans gäller.
På Bryggan kan vi ta emot personer som själva bedömer att de inte behöver medicinsk hjälp för att bli drogfria. På Bryggan följs de eventuella positiva värden på drogtester upp och sjunkande värden förväntas kort tid efter ankomst. Vi tar emot personer med ADHD-medicinering. Även övrig medicinering enligt överenskommelse och individuell planering kan diskuteras.
Personal på Bryggan Fristad har delegation. 

Då Basta Bryggan inte erbjuder arbete, likt Bastas kärnverksamhet, så förespråkar Bryggan kortare placeringstider från några dagar till några månader.
Med Bryggans verksamhet vill Basta säkerställa möjligheten för människor i utanförskap att återhämta sig till exempel efter en medicinsk avgiftning, i väntan på en annan placering eller för att planera nästa steg i sin rehabilitering.
Dygnet-runt personal finns vid behov i form av sovande jour.

Dygnskostnaden på Bryggan är 1250 kronor per dygn.
Bryggan kan ta emot klienter utan väntetid.

Nu kan vi informera att Basta Bryggan Fristad kommer att erbjuda möjligheten för klienter att genomföra ADHD utredning samt insättning på eventuell medicin.

Basta Bryggan Fristad är en enhet inom Basta Väst AB som är ett korttid/stödboende beläget i Fristad, strax utanför Borås. Basta Bryggan vänder sig till vuxna personer med drog och alkoholproblematik som är i behov av förlängning till en medicinsk avgiftning, inställning på medicin eller ett korttidsboende i väntan på en annan planering.

Vi erbjuder nu även neuropsykiatrisk utredning som en tilläggstjänst. Basta Bryggan Fristad samarbetar med professionell psykiatriker och psykolog som har en långvarig kunskap och erfarenhet i ämnet och genomför grundliga neuropsykiatriska utredningar. Vid en utredning på Basta Bryggan Fristad kan vi erbjuda en helhetslösning med drogfritt boende, neuropsykiatrisk utredning och rekommendationer för fortsatt behandling. Utredningen startar efter 3 månaders drogfrihet.

Basta Bryggan Fristad erbjuder en hemtrevlig miljö i natursköna Fristad, strax utanför Borås. Vår engagerade personal finns alltid där för att stötta och vägleda. Basta Bryggan Fristad är bemannat dygnet runt och håller en god kontakt med uppdragsgivaren kring placeringen.

Stöd- och motivationsboende med möjlighet till tillnyktring

Ulf Johansson

Verksamhetschef

Basta Bryggan Fristad
Tel: 0730 – 25 76 39
Epost: ulf.johansson@basta.se

Linda Simemark

Rehabiliteringschef

Basta Väst AB
Tel: 0706 – 26 18 51
Epost: linda.simemark@basta.se