Basta Nykvarn: 08 – 552 414 00 | Basta Väst: 033 - 26 12 00 info@basta.se
Personlig berättelse

Petters berättelse

Petter

Jag trodde egentligen inte att det var möjligt, jag hade ju försökt så många gånger. Lagt hela min urkraft i att försöka stå emot, kastat verktyg och knark otaliga gånger för att några timmar senare vara där och leta efter dem igen.Sista åren ville jag inget annat än att sluta men jag kunde inte. Vid den här tiden hade jag förlorat allt. Min familj hade gett upp för länge sen, bostad och jobb var en omöjlighet.Jag åkte in och ut på anstalt och trodde att detta liv var min lott i livet. Jag hade ingen tro på mig själv, min självkänsla var obefintlig och jag tyckte nog att jag var en ganska misslyckad person. Jag hade en längtan, en längtan att bara få vara som vem som helst, inte bäst , inte sämst, utan bara en vanlig kille i samhället, med bostad, jobb och kanske en hobby som jag trivdes med. Jag längtade efter att få må bra.Med denna längtan kom jag till Basta.

Jag visste inte så mycket om Basta när jag när jag kom. Jag visste att man jobbade här och att det inte fanns terapi. Jag var glad över att planeringen sträckte sig ett år framåt och att jag inte behövde tänka på något annat än att vara där.

Jag gillade att man ingick i ett arbetslag, även om jag tyckte det var svårt med relationerna till de andra i början. Min självkänsla var inte den bästa och jag hade svårt att se att jag kunde lika bra som de andra.

Tiden gick och jag började må bättre. Jag fick prova på mer ansvar på arbetsplatsen och fick beröm av andra för att jag gjorde ett bra jobb. Jag växte.

För mig var det avgörande att de som bestämde på Basta var av samma skrot och korn som jag. De hade levt samma liv som jag, varit lika hopplösa som jag och ändå lyckats ändra sina liv. Jag behövde goda förebilder som hade lyckats och det fann jag på Basta.

Nu har det gått några år. Jag är fortfarande här och har ingen tanke på att sluta arbeta här. Jag har tillsammans med alla andra här lyckat skapa mig ett liv som är helt omöjligt att jämföra med det jag hade innan. Nu är jag en del av något som är mycket större an mig själv och arbetar tillsammans med andra för att Basta skall bli bättre och kunna erbjuda hjälp till andra som vill komma hit.